Ontmoeting met moslims


Vanuit de gemeenschap van de Ontmoetingskerk is een hartelijke band met een Turkse moslimgemeenschap in Ommoord/Zevenkamp gegroeid. In het verleden hebben we al diverse ontmoetingen met elkaar gehad, zoals tijdens een gezamenlijke maaltijd. 


In het nieuwe seizoen willen we weer enkele ontmoetingen met moslims uit de wijk organiseren. 


Wij hopen zo bij te dragen aan meer begrip voor elkaar en een tolerante samenleving te bevorderen. De ontmoetingen staan voor iedereen open.


Wel graag altijd even aanmelden zodat de vrijwilligers weten hoeveel personen zij kunnen verwachten.


Aanmelden doe je door te mailen of te bellen:

 

Contact: 
E-mail: 
Telefoon: 

de diaconie

diakonie.pkn.7kamp@gmail.com

06 - 22 43 27 07
Terugblik iftarmaaltijd vrijdag 15 maart 2024
Dit jaar is de maand ramadan van ongeveer 10 maart tot 9 april. Tijdens die maand wordt er gevast, wat betekent niet eten en drinken tussen dageraad en zonsondergang. Stilstaan bij je zegeningen, tijd voor bezinning. Het vasten wordt aan het einde van de dag na zonsondergang onderbroken met de iftarmaaltijd.


Sinds 18 februari zijn wij de veertigdagen periode ingegaan, 4 weken van bezinning, als voorbereiding op het feest van Pasen. 


In deze bijzondere periode organiseerde de diaconie samen met de moslimgemeenschap in Zevenkamp een iftarmaaltijd.

Zo rond half zeven druppelde van lieverlee alle deelnemers binnen, sommige met zelfgemaakte gerechten voor de maaltijd anderen met een muziekinstrument of die gewoon kwamen deelnemen. Even daarvoor waren vrijwilligers al aan de slag gegaan met het dekken van de tafels en het opwarmen van de drie soepen die wij zouden serveren. De buffettafel werd inmiddels als maar voller met mooie gerechten. Even voor zeven uur verwelkomde Marion alle deelnemers en werd er door de moslimgemeenschap ingezet met de oproep voorafgaand aan de maaltijd, zo ook werd er door onze deelnemende gemeenteleden hardop het onze vader gebeden. Hierna startte de maaltijd met de soep. Vervolgens vertelde Jils en Alper (van de moslimgemeenschap) ieder over de betekenis van vasten, bij ons in de veertigdagentijd en bij de moslims tijdens de ramadan. Daarna werd de maaltijd voortgezet bij het gereedstaande buffet. De maaltijd werd omlijst door traditionele Turkse muziek en een bijdrage van Frank, Otto en Aad met piano en gitaar. Met dank aan eenieder die heeft bijgedragen aan deze bijzonder mooie avond, op welke manier dan ook, vooral de handmatige vaatwasmachine. Deze avond biedt perspectief om in de toekomst vaker iets gezamenlijks te organiseren.