Veelgestelde vragen:

Geloof

Ik ben niet vertrouwd met een kerk of geloof, is dat een probleem?
Nee, je bent welkom om een dienst bij te wonen. We doen ons best om ervoor te zorgen dat nieuwe mensen zich op hun gemak voelen. Dat geldt zowel voor onze samenkomsten als voor onze activiteiten. Als je geen christelijke achtergrond hebt, of als het al een tijd geleden is dat je met iets van een kerk hebt meegedaan, zouden we het juist mooi vinden als je de kerk (toch weer) een kans zou willen geven.


Ik twijfel over het geloof. Misschien ben ik eerder ongelovig dan gelovig. Mag ik dan wel in de kerk komen?
Natuurlijk! Probeer het gewoon eens uit. Er zijn bij Ontmoetingskerk Zevenkamp allerlei mensen die het geloof nog aan het uitzoeken zijn.


Ik zou eerst meer willen weten over het christelijk geloof. Kan dat?
Jazeker. Wij hebben een gespreksgroep Geloofs ABC. Dat is een ideale manier om meer te weten te komen over het christelijk geloof. Ook als je een tijdje weinig tot niets met het geloof gedaan, kan deze gespreksgroep als een soort opfriscursus fungeren. Aanbevolen! Meer informatie hierover vind je op de pagina  Geloofs ABC

Kan ik me ergens melden als ik vragen heb?
Er staan altijd mensen bij de ingang om je welkom te heten. Bij hen kun je sowieso terecht. Na de dienst kun je terecht bij de voorganger of bij degene die het openingsgedeelte voor zijn/haar rekening neemt. Als ze geen antwoord weten op je vraag, kunnen ze je vast linken aan iemand die dat wel weet. Ook kun je altijd een e-mail sturen naar info@ontmoetingskerkzevenkamp.nl .

Kerkdienst

Mag ik overal gaan zitten in de kerk?
Zeker. Zoek een plekje en maak het je gemakkelijk. De kerkdienst wordt ook opgenomen en uitgezonden via kerkdienstgemist.nl. Wil je niet in beeld komen, dan kan je aan een van de tafels aan de rechterkant van de zaal gaan zitten (naast het orgel, piano en de techniektafel).


Moet ik een Bijbel meenemen?
Nee, dat hoeft niet. Voorafgaand aan de preek leest een ouderling een gedeelte uit de Bijbel voor. Wil je toch graag een Bijbel gebruiken? Dan kun je deze lenen in de kerk. Je kunt natuurlijk ook meelezen via een app op je telefoon.

Kost een kerkdienst geld?
Nee, een kerkdienst is gratis. Als je wilt, kun je tijdens de kerkdienst een gift in de collectezak doen of je gift digitaal overmaken. Informatie hierover vind je hier. Dit geld gaat naar de kerk, de diaconie, een organisatie die zich inzet voor de wijk, het christelijk geloof of een combinatie van beide.Meedoen
Kan ik me ook aansluiten bij de Ontmoetingskerk Zevenkamp?
Natuurlijk. Je kunt dat formeel doen door je in te schrijven. Neem dan contact op met de voorganger of kijk op de pagina Lid worden? Hou je het liever nog even informeel? Doe dan gewoon eens mee met een kerkdienst of een activiteit. Kijk gerust eens of het bevalt.


Moet ik lid zijn om aan een groep of activiteit mee te doen?
Nee hoor. Zo leer je alvast wat mensen kennen. Als het je bevalt, kun je er altijd nog voor kiezen om lid te worden. Soms is het wel handig je voor een activiteit even aan te melden. Dit staat dan bij de activiteit beschreven.

Het zou mij helpen om eens iemand te spreken van de Ontmoetingskerk Zevenkamp. Kan dat?

Dat kan geregeld worden. Kom gewoon  eens naar een kerkdienst en spreek iemand aan. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@ontmoetingskerkzevenkamp.nl  voor een kennismakingsgesprek. Heb je een vraag over een bepaald onderwerp, zet dat er even bij en dan zoeken we naar iemand die jouw vraag kan beantwoorden.

 


Algemeen


Is Ontmoetingskerk Zevenkamp ook voor kinderen?
Voor kinderen van de basisschool groepen 1 tot en met 8 (4-12 jaar) kan er zondagochtend kindernevendienst zijn (alleen na aanmelding). Op zondag maken de kinderen het begin en het einde van de eredienst mee en vertrekken rondom de preek voor een klein halfuurtje naar hun eigen dienst. In de kindernevendienst wordt een verhaal gelezen. Daarna wordt na aanleiding van het verhaal een verwerking gemaakt. Dat kan variëren van iets knutselen tot een gesprek of een spel. 

Zijn er kinderen die mee willen doen met de kindernevendienst? Bel of app dan met Marieke de Koning 06 - 33 09 24 07. 


Voor alle tieners (vanaf de brugklas) kan er Tienernevendienst zijn (alleen na aanmelding), waarbij de tieners - tijdens de kerkdienst - bij elkaar komen in hun eigen ruimte. Zo is er volop plek voor gesprek over wat je belangrijk in het leven vindt, over wat je gelooft en over wat er om je heen gebeurt. 

Zijn er tieners die mee willen doen met de tienernevendienst? Bel of app dan met Jils Amesz  06 - 39 13 93 91.


Bij welk kerkgenootschap hoort de Ontmoetingskerk Zevenkamp?
De Ontmoetingskerk Zevenkamp is, samen met de andere wijkgemeenten van de Protestantse Kerk Rotterdam- Noordrand, onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). 


Financieel

Wie betaalt alles bij de Ontmoetingskerk Zevenkamp? 

Als kerk hebben we inderdaad de nodige kosten (huur gebouw, salaris van de voorganger, website- en activiteitenkosten enzovoort). Voor deze kosten wordt gecollecteerd tijdens de diensten en wordt gevraagd om een vrijwillige jaarlijkse bijdrage, de AKB. Je kunt ook digitaal een bijdrage doen. Meer informatie vind je hier. 


Ik zou wel willen bijdragen, maar ik kan me dat niet veroorloven. Kan ik dan wel lid worden?
Natuurlijk – iedereen is welkom om aan te sluiten. Een financiële bijdrage is zeker geen voorwaarde om lid te worden. Ieder mens is voor ons even belangrijk.

Ik weet nog niet of ik lid van de Ontmoetingskerk Zevenkamp word, maar kan ik wel al een bijdrage geven? 

Dat is altijd fijn! Op de pagina Giften/collectes staan verschillende rekeningnummers. Voel je vrij om daar een bijdrage naar over te maken. Alvast bedankt!