Nieuws:

Hier vind je de nieuwsbrieven van de Ontmoetingskerk: de " Digitale Ontmoeting" :

Digitale Ontmoetingen 


Zondag 21 januari 2024 - "Geef vandaag voor de kerk van morgen!"


De kerk
De kerk? Dat zijn wij! Samen vormen wij de gemeenschap rond de Ontmoetingskerk. Samen zoeken wij naar wegen in vieren, leren en dienen om gemeente van Christus te zijn. De kerk waar de Bijbel opengaat en de liturgie wordt gevierd staat midden in de samenleving. Dat betekent maximale gastvrijheid, vloeiende grenzen van de gemeente, wij zijn allen leerlingen in ontvankelijkheid. Zo voeden en voelen we de Liefde. De huidige tijd met verschillende problemen dwingt ons tot de kern van ons geloof en doet ons beseffen hoe belangrijk de Ander is voor ons. Samen bouwen we aan Zijn kerk.

Bijdrage
Uw bijdrage is voor ons allemaal. Samen betalen we de kerk: het gebouw en de organisatie. Uw bijdrage, groot of klein, is van enorme betekenis voor het gaande houden van de organisatie. Met uw bijdragen betalen we de vaste kosten zoals de predikant, onderhoud en verwarming van het gebouw. We kunnen met uw bijdragen elk jaar de noodzakelijke projecten betalen.

Aktie Kerk Balans
Deze week is de Actie Kerkbalans weer van start gegaan. Lopers brengen de bekende enveloppe rond. De enveloppe wordt bij u thuis afgegeven. 
De Actie Kerkbalans is meer dan alleen een financiële bijdrage, het is samen bouwen aan onze Ontmoetingskerk van morgen! Zodat we ook in de komende jaren een plek mogen zijn waar iedereen zich veilig, gezien en geliefd weet.

Meer weten over Aktie Kerk Balans? Klik dan hier.

 

Dominee Jils


Zondag 7 januari 2024


Na afloop van de kerkdienst hebben we met elkaar, na een kopje koffie of thee met een Kniepertie rolletje (een nieuwjaarstraditie uit het Noorden en Oosten van het land), gezellig het glas geheven op het nieuwe jaar. 


We wensen iedereen een heel gelukkig 2024!

Hierbij werd ook het leuke filmpje vertoond, dat Frank Krudde heeft gemaakt met een impressie van alle festiviteiten in de jubileumweek, waarin we het 40-jarig bestaan van de Ontmoetingskerk Zevenkamp hebben gevierd:

Kerkdienst 26 november 2023

Na deze kerkdienst heeft Marion Buitendijk, onze voorzitter van de Wijkkerkenraad, ons stap voor stap nadere uitleg gegeven over het nieuwe beleidsplan. Het beleidsplan 2023-2026 is hier te downloaden.


Hierbij vertelde ze ook dat iedereen wordt opgeroepen zich als vrijwilliger voor de Ontmoetingskerk in te zetten. 

Wil je iets of meer voor Ontmoetingskerk Zevenkamp doen? Neem dan contact op met één van onze mensen


Daarnaast kwam ook ter sprake dat een financiele bijdrage zeer gewenst is. De erediensten, onderhoud van het gebouw en de tuin en missionaire en maatschappelijke projecten kosten geld. Daarom wordt jaarlijks aan de leden gevraagd een financiële bijdrage te leveren aan Ontmoetingskerk Zevenkamp ter bestrijding van de onkosten. We noemen dat de Aktie kerkbalans.

 

Wil je meer weten over Actie Kerkbalans?  Klik dan hier voor Actie Kerkbalans 2024.Terugblik op de Oogstdienst van 12 november
Wat een geweldige opbrengst, afgelopen zondag bij de oogstdienst. Volle tafels met levensmiddelen en verzorgingsproducten en een opbrengst van de collecte. Wij zijn dankbaar voor alle giften. Door het afgelopen ruige herfstweer zijn beide deurtjes van de Minimarkt en Minibieb kastjes beschadigd, maar dit wordt zo snel mogelijk hersteld en verstevigd tegen harde wind en regen. Want dan kunnen we onze Minimarkt weer een tijd lang helemaal vullen met levensmiddelen en verzorgingsproducten. De buren aan de achterkant van de school en kerk doen inmiddels ook mee om het Minimarkt kastje gevuld te houden, zo doen we met elkaar met een kleine bijdrage heel veel voor anderen in onze wijk. Namens hen,hartelijk dank!Zondag 29 oktober 2023 hebben we in onze Jubileumdienst gevierd dat de Ontmoetingskerk Zevenkamp 40 jaar bestaat!


Een mooie buitengewone dienst in een volle kerk met gemeenteleden, oud-gemeenteleden en bekende gastvoorgangers, met als thema "Wil in de woestijn een bron voor ons zijn en zet ons op nieuwe wegen", met medewerking van deze keer maar liefst 2 voorgangers: Ds. Jils Amesz en Ds. Mariette Doolaard, Eric van Dalum als organist, het muzikale combo Bram & Roel Weevers en Emil Deijl en het Gelegenheidskoor onder leiding van Ad van den Uijtenwilligen en diverse ouderlingen/diakenen: Gonny Boot, Marion Buitendijk, Ad van der Torre en Jouke Bosma. 

Er was een leuke film met een terugblik op de beginjaren van de Ontmoetingskerk Zevenkamp. Leuke blikken van herkenning van hoe het vroeger was.

 

De nieuwe liturgische kleding/Antependia  met een rijkdom aan kleur en symbolen werd binnengebracht en gepresenteerd.


Er werd een kaars aangestoken voor onze gewaardeerde en geliefde scriba, Frans Woudenberg, die onlangs overleed.


In de viering was er de ontmoeting met God en de kerkgangers - of ze nu van dichtbij of veraf kwamen. Op het moment van samen vieren en samen delen was er daadwerkelijk ontmoeting. Op dat moment werd onze kerk werkelijk "de plek van ontmoeting van waaruit de gemeente onderweg wil gaan"; in vreugde en verdriet, precies zoals de leden van de bouwcommissie het al in 1982 hadden gehoopt. 


We vierden in deze feestelijke dienst ook samen het Heilig Avondmaal. 


Verder hebben we veel liederen als gemeente samen gezongen, maar ook kunnen luisteren naar mooie muziek en zang.De film die bij de dienst werd gepresenteerd met beelden van de beginjaren van de Ontmoetingskerk Zevenkamp, kun je hier terugkijken: