Schilderen met Kerst en Pasen


In de Adventstijd en de Veertigdagentijd bieden wij voor de creatievelingen een moment van kunstzinnige bezinning. In de hal van de Ontmoetingskerk liggen doek en kwast klaar om de gehoorde Paas- of Kerstverhalen op een eigen manier te verbeelden.


Na een introductie van de Bijbelpassages en het bekijken van enkele afbeeldingen van kunstwerken worden de deelnemers uitgenodigd te schilderen wat hen tijdens de voorbesprekingen het meest raakte. De verbeelding kan realistisch, herkenbaar, symbolisch of abstract zijn. Naast schilderdoek en verf staan er diverse materialen – zoals lapjes, touw, zand – klaar die ook in het schilderij verwerkt kunnen worden. 


Na afloop van de lessen worden de kunstwerken met elkaar besproken en later opgehangen in de kerkzaal. 

Waar:
Wanneer:
Contact:
E-mail:
Telefoon:Ontmoetingskerk

zie kerkblad
Jils Amesz en Marieke de Koning
jga919@xs4all.nl of mjdekoning@upcmail.nl
06 - 391 39 391 of 06 - 33 09 24 07


Samen met de Ds. J.J. Buskesschool
Kerk-Schooldienst Ontmoetingskerk
Op de donderdagochtenden voor Kerst en Pasen komen de “buren” van de Ontmoetingskerk op kerkbezoek voor hun Kerst- en Paasdienst.
De leerlingen en de leerkrachten van de Ds. J.J. Buskesschool bereiden de diensten samen voor. In de kerk zingen zij bekende Kerst- en Paasliederen, lezen zij zelfgemaakte gedichten voor en versieren de kerk met hun kunstwerkjes. Natuurlijk worden de bekende Bijbelverhalen verteld. Een belevenis voor de kinderen van alle groepen!
In december 2023 en april 2024 staan de kerkdeuren open voor de vieringen.


Waar: Wanneer:
Contact:
E-mail:
Telefoon:Ontmoetingskerk Zevenkamp
zie de Digitale Ontmoeting
Jils Amesz
jga919@xs4all.nl
06 - 391 39 391

Een (buiten)schoolse activiteit: Bijbel- en Schilderles met de Ontmoetingskerk
In het schooljaar 2023 – 2024 zijn er weer voor de kinderen van de “buren” (de Ds. J.J. Buskesschool): teken- en schilderlessen bij een bijbelverhaal. De kerk en de school werken samen in dit project: “een bijbelverhaal en een schilderles”.
Bij het project maken kinderen kennis met bijbelverhalen en werken zij met diverse teken- en schildertechnieken, zoals aquarelleren, tekenen met houtskool. De lessen worden gegeven door dominee Jils en kunstenares Marieke. De lessen zijn op maandagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur in de klas van de Ds. J.J. Buskesschool.
Voor: leerlingen van de Ds. J.J. Buskesschool


Waar: 
Wanneer: 
Contact: 
E-mail: Telefoon:


Ontmoetingskerk

maandagmiddag om 13.00 uur

dominee Jils Amesz en Marieke de Koning

jga919@xs4all.nl of mjdekoning@upcmail.nl
06 - 391 39 391 of 06 - 33 09 24 07